verrekijker-expert

Nachtkijkers

Licht in de duisternis

Een nachtkijker is speciaal gemaakt om in het donker helder te kunnen waarnemen en niet zozeer voor observaties over lange afstand. De vergrotingsfactoren zijn daarom relatief klein (van 1x tot ca. 5x) en beschikken tevens over een heel andere technologie dan verrekijkers.

Nachtkijkers

Filters

Verfijn op merk
Toon resultaten (32)
Verfijn op generatie
Toon resultaten (32)
Verfijn op type
Toon resultaten (32)
Maximale herkenningsafstand
Toon resultaten (32)
Verfijn op vergroting
Toon resultaten (32)
Verfijn op prijs
Toon resultaten (32)
"verrekijker-expert.nl
is een klasse shop"
Beslist

Doeleinden

Het ‘hart’ van de nachtkijker is namelijk de restlichtversterker (kathode) die het binnenkomende licht versterkt en omvormt tot elektronen die op een fosforscherm verschijnen. De kwaliteit van deze restlichtversterkers kunnen per nachtkijker enorm verschillen en zijn zeer bepalend voor de prijs. Nachtkijkers worden op basis van hun lichtversterker onder een eerste, tweede of derde generatie geschaard. In uw keuze dient u zich ten eerste af te vragen wat u precies wilt waarnemen. Wilt u zeer gedetailleerd waarnemen of alleen verschillenden objecten kunnen onderscheiden? Het detectiebereik bepaalt hoe scherp uw waarneming zal zijn. De prestatie van de nachtkijker is afhankelijk van de hoeveelheid restlicht van bijvoorbeeld de maan of sterren. Bij een heldere nacht met veel maanlicht, zult u dan ook beter kunnen waarnemen.

Infrarood kijker

Sommige nachtkijkers maken naast restlichtversterkers ook gebruik van infrarood-technologie. Met behulp van infraroodstraling kunt u waarnemingen doen die voor het blote oog onzichtbaar zijn. De golflengtes die deze infraroodkijker uitstraalt worden weer opgevangen door de kijker en in een waarneembaar beeld omgezet. Hierdoor fungeert de infrarood-beamer als een “lichtbron” waardoor u in totale duisternis kunt waarnemen.

Thermal Imaging

Enkele nachtkijkers beschikken over een thermografische weergave (thermal imaging) waarmee elekromagnetische straling wordt gemeten in het infrarood-spectrum. Mensen en warmbloedige dieren hebben een dusdanige elektromagnetische straling die gemakkelijk te detecteren is. Thermal imaging-technologie produceert een thermogram waarbij u gemakkelijk de temperatuurverschillen kunt aflezen: hoe heter het object hoe lichter de kleur en vice versa. Doorgaans wordt deze technologie ingezet voor surveillance of militaire doeleinden.

Grote diversiteit

In ons assortiment vindt u een grote pluriformiteit aan nachtkijkers en toebehoren. Night goggles, scopes, binoculairs of monuculairs, wij verkopen nachtkijkers in al hun verschijningsvormen. Eveneens zijn de meest prominente fabrikanten zoals ATN, Yukon en Bresser ruim in ons aanbod vertegenwoordigd. Neemt u bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Yukon Ranger-serie of de ATN NVB-serie en laat u verwonderen door de vele mogelijkheden die deze nachtkijkers bieden.

1e, 2e en 3e generatie nachtkijkers

Eerste generatie

De eerste generatie nachtzichtkijkers is de meest consumentvriendelijke. De technologie van deze nachtkijkers kan het restlicht met ongeveer factor duizend versterken. Wanneer u objecten wilt waarnemen zoals gebouwen, boten, of hem wilt gebruiken ter beveiliging van uw woning, is dit type nachtkijker perfect.

Tweede generatie

Nachtkijkers uit de tweede generatie zijn geavanceerder dan die uit de eerste generatie. Aanvankelijk werd dit type nachtkijker alleen gebruikt voor militaire of professionele doeleinden, maar deze is nu ook voor de particuliere consument beschikbaar. Wat deze generatie extra heeft, is een micro-kanaalplaat (MKP). Deze micro-kanaalplaat werkt als een extra versterker en is direct achter de fotokathode geplaatst. Deze is samengesteld uit miljoenen korte parallelle glazen buizen, waardoor de aanwezige elektronen beter worden versneld en u nog helderder kunt waarnemen.

Derde generatie

De absolute top bevindt zich in de derde generatie nachtkijkers. Door de toepassing van een zeer gevoelige, chemische samenstelling van de fosfor-beeldplaat wordt er een zeer scherp en helder beeld geproduceerd. Deze kijkers zijn overigens wel zeer prijzig.

Laatste reviews

Veelgestelde vragen

National Geographic 3x25 nachtkijker met LCD scherm

Vraag: Wat kan ik doen met een SD kaart erin?

Antwoord van onze expert: Uw foto's opslaan!

National Geographic 3x25 nachtkijker met LCD scherm

Vraag: Heeft de National Geographic 3x25 nachtkijker met LCD scherm een infraroodlamp voor als er geen restlicht is? Mvg wesley

Antwoord van onze expert: Nee, dit is niet het geval.

National Geographic Nightvision 3x25 nachtkijker

Vraag: wat is de maximale afstand omtrent zicht in het donker

Antwoord van onze expert: De maximale zinvolle afstand van deze nachtkijker is 60 meter.

Heeft u een algemene vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Die helpt u graag verder.