verrekijker-expert

Nachtkijkers

Observeren in het donker

Om ook in donkere omstandigheden helder te kunnen waarnemen is de nachtkijker ontwikkeld. Nachtkijkers zijn niet direct bedoeld voor observaties over lange afstand, daarom hebben ze vaak een relatief kleine vergrotingsfactor. Een nachtkijker is uitgerust met een heel andere technologie dan een verrekijker. U kunt in onze shop een nachtkijker kopen van verschillende topmerken.

Nachtkijkers
Verfijn op merk
Verfijn op generatie
Verfijn op type
Maximale herkenningsafstand
Verfijn op prijs
Verfijn op vergroting
"verrekijker-expert.nl
is een klasse shop"
Beslist

Meer weten? Lees dan even verder

Verhelderende technologie

Het ‘hart’ van de nachtkijker is de restlichtversterker, een elektronenbuis waarmee in het donker de intensiteit van het beschikbare licht wordt versterkt. Niet elke nachtkijker heeft een restlichtversterker van dezelfde kwaliteit. Hoe beter de restlichtversterker, hoe hoger de prijs van de nachtkijker. Op basis van de kwaliteit van de restlichtversterker worden nachtkijkers onderverdeeld in kijkers van eerste, tweede of derde generatie. Kijkers van de derde generatie zijn uitgevoerd met de meest recente technologie. U kunt bij ons een nachtkijker kopen uit elk van deze categorieën.

1e-, 2e- en 3e generatie-nachtkijkers

Eerste generatie-nachtkijkers zijn het meest gebruiksvriendelijk. Wanneer u grote objecten als gebouwen of boten wilt observeren, of uw woning wilt beveiligen, is dit type nachtkijker perfect. Nachtkijkers uit de tweede generatie zijn geavanceerder, aanvankelijk werd dit type ook alleen gebruikt voor militaire of professionele doeleinden. Ze zijn uitgerust met een micro-kanaalplaat die werkt als een extra versterker. Het neusje van de zalm zijn de derde generatie-nachtkijkers. Door het gebruik van een fosfor-beeldplaat met een zeer gevoelige, chemische samenstelling wordt er een buitengewoon scherp en helder beeld geproduceerd.

Welke nachtkijker is het meest geschikt?

Er zijn dus duidelijk verschillen tussen de nachtkijkers in onze shop. Maar wat voor nachtkijker kunt u het beste kiezen? Om te beginnen is het verstandig om duidelijk te bepalen waarvoor u de kijker wilt gebruiken. Wilt u zeer gedetailleerd kunnen waarnemen of vooral objecten kunnen onderscheiden? Het detectiebereik van een nachtkijker bepaalt hoe scherp uw waarneming zal zijn. Los van de kijker zelf is de kwaliteit van het beeld altijd afhankelijk van de omstandigheden. Tijdens een heldere nacht met veel maanlicht zult u beter kunnen waarnemen dan tijdens een bewolkte nacht.

Nachtkijkers met infrarood

Naast restlichtversterkers zijn er nog andere hulpmiddelen waarmee nachtkijkers u in staat stellen in het donker waar te nemen. Sommige nachtkijkers zijn uitgerust met infraroodtechnologie. Infraroodstraling maakt objecten zichtbaar die voor het blote oog onzichtbaar zijn. De nachtkijker zendt infraroodgolven uit, die door het onderwerp worden teruggekaatst en weer worden weer opgevangen door de kijker. Vervolgens worden deze omgezet in een waarneembaar beeld. De infraroodverlichting werkt op deze manier als een 'lichtbron', zodat u in totale duisternis kunt waarnemen.

Nachtkijkers met thermal imaging

Er is nog een manier waarop nachtkijkers objecten zichtbaar kunnen maken: thermal imaging. Een thermografische weergave in het infrarood-spectrum wordt aan de hand van elektromagnetische straling gemeten. Mensen en warmbloedige dieren hebben een elektromagnetische straling die gemakkelijk te detecteren is. Thermal imaging-technologie produceert een thermogram waaruit u gemakkelijk temperatuurverschillen kunt aflezen. Hoe warmer het object is, hoe lichter de kleur. Deze technologie wordt vooral gebruikt voor surveillance of voor militaire doeleinden.

Verschillende typen nachtkijkers

U kunt in onze shop een nachtkijker kopen van verschillende merken. Daarnaast hebt u de keuze uit allerhande typen nachtkijkers. We hebben night goggles, scopes, binoculaire nachtkijkers en monoculaire nachtkijkers. Wilt u niet alleen waarnemen, maar ook opnemen? Met een digitale nachtkijker kan dit. Ook deze vindt u in onze shop. Prominente fabrikanten als ATN, Yukon en Bresser zijn bij ons goed vertegenwoordigd.

Laatste reviews

Veelgestelde vragen

National Geographic 3x25 nachtkijker met LCD scherm

Vraag: Wat kan ik doen met een SD kaart erin?

Antwoord van onze expert: Uw foto's opslaan!

National Geographic Nightvision 3x25 nachtkijker

Vraag: wat is de maximale afstand omtrent zicht in het donker

Antwoord van onze expert: De maximale zinvolle afstand van deze nachtkijker is 60 meter.

Yukon Photon XT 4,6x42 S digitale richtkijker

Vraag: waneer weer leverbaar adri van den berk

Antwoord van onze expert: Deze richtkijker is naar verwachting vanaf 28 augustus weer leverbaar!

Heeft u een algemene vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Die helpt u graag verder.