Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: ­čÄľ´ŞĆ 543 verrekijkers in ­čĆČ 8 webshops

Goed uitgerust voor je kampeervakantie – deze gadgets zijn een must!

Een kampeervakantie betekent altijd afzien van de luxe die we in het dagelijks leven gewend zijn. Stromend water, elektriciteit, licht, een koelkast – alle dingen die we in onze eigen vier muren vanzelfsprekend vinden, horen niet per se bij een kampeervakantie.

Toch hoef je geen comfort op te offeren op vakantie, omdat je een beetje luxe en plezier wilt meenemen – een vakantie draait tenslotte altijd om ontspanning! Een paar gadgets kunnen kamperen aangenamer maken. Wat zijn de belangrijkste en welke moet je altijd bij je hebben?

Opladers op zonne-energie: milieuvriendelijk en praktisch

We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder smartphone en we zijn zo gewend geraakt aan andere technische apparaten dat we ook op vakantie niet meer zonder willen. Als de zon schijnt maar je smartphone leeg is, worden opladers op zonne-energie je beste vriend op een kampeervakantie. Vooral voor mensen die graag en vaak gamen, zoals 777, is zo’n apparaat zeker de moeite waard.

Met deze milieuvriendelijke gadgets kun je elektronische apparaten overal opladen zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Ze kunnen eenvoudig aan je rugzak worden bevestigd of op je tent worden geplaatst en zorgen ervoor dat je altijd verbonden bent – zonder dat je een vaste stroombron nodig hebt. Je kunt dus foto’s maken of je route plannen zonder te hoeven prutsen met ouderwetse kaarten of zelfs mechanische camera’s met film. Trouwens: een camera-adapter kan een goede keuze zijn voor echt goede foto’s op reis.

Camping kooktoestel

Koken op een kampeervakantie kan vaak een uitdaging zijn. Op het eerste gezicht lijkt koken boven een open vuur het meest romantisch om te doen, maar helaas kleven hier valkuilen aan. Niet alleen moet je eerst hout sprokkelen, maar open vuur is in de zomer vaak verboden vanwege het brandgevaar. Bovendien moet je het maken van een vuur leren, wat niet zo makkelijk is als het klinkt.

Een goede oplossing is een campingfornuis, vooral die met een eenvoudige ontsteking waarvoor je geen extra aansteker nodig hebt. Dit maakt het de moeite waard om snel water te verwarmen voor je ochtendkoffie – iets wat een onevenredige inspanning zou zijn met een echt vuur. Deze kooktoestellen zijn over het algemeen ook compact en gemakkelijk te vervoeren. Op campings is koken meestal alleen toegestaan op campingcookers, waardoor deze gadget onmisbaar is.

Draagbare waterfilters voor schoon drinkwater

Helder, schoon drinkwater is belangrijk als je gaat kamperen, vooral als het warm wordt in de zomer. Met draagbare waterfilters kun je ervoor zorgen dat je altijd en overal toegang hebt tot drinkbaar water. Het maakt niet uit of je dit water uit een rivier, meer of bron haalt.

De waterfilter filtert de verontreinigende stoffen er effectief uit. Vooral in afgelegen gebieden waar de waterkwaliteit twijfelachtig kan zijn, zijn deze filters een absolute noodzaak. Er zijn extra waterfilters voor gebruik tijdens het kamperen, die compact zijn en dus gemakkelijk te vervoeren. Afhankelijk van de regio moet je letten op de kwaliteit van de waterfilter. Als je water uit rivieren en meren wilt filteren, heb je misschien een sterker filter nodig dan wanneer je water uit de kraan filtert.

Douches op de camping

De trend naar luxe tijdens het kamperen is niet te stoppen en dit geldt ook voor douches voor onderweg. Als je wandelt en zweet, wil je tussendoor wel even douchen. Natuurlijk kan een duik in het meer ook verfrissend zijn en met biologisch afbreekbare zeep kun je hier zelfs “douchen”. Soms is er echter geen zwemmeer in de buurt en is een douche toch noodzakelijk of gewenst. In dat geval worden campingdouches gebruikt.

Sommige modellen kunnen zelfs op zonne-energie werken en het water op een milieuvriendelijke manier verwarmen. Er zijn ook campingdouches waarbij het water wordt verwarmd door middel van een speciale coating. De meeste campingdouches werken door een zak water in een verhoogde positie op te hangen. Je wacht dan tot het water is opgewarmd in de zon. Daarna zet je de kraan of douchekop aan die aan de zak is bevestigd en kun je genieten van je douche.

Geïsoleerde koelboxe

Een van de grootste uitdagingen tijdens het kamperen is altijd de voedselvoorraad tijdens het reizen. Vers voedsel is niet lang houdbaar in de zomer. Veel dingen moeten helemaal worden weggelaten en als je geen koelmiddelen hebt en lange tijd onderweg bent zonder boodschappen te doen, bereik je al snel je grenzen.

Ge├»soleerde koelboxen bieden een oplossing voor dit probleem. Eten en drinken blijven koel en vers in een ge├»soleerde koelbox. Ge├»soleerde koelboxen zijn een echte zegen, vooral in regio’s met hoge temperaturen of op langere reizen. Ze zorgen ervoor dat er geen voedsel bederft en maken het mogelijk om gezonde en evenwichtige maaltijden te eten tijdens het reizen.

LED lampen voor buiten: licht in het donke

Wanneer de zon langzaam ondergaat en de duisternis neerdaalt over de tent of caravan, zijn LED-buitenlampen onmisbaar. Zoals hierboven vermeld is open vuur een probleem, vooral in de zomer wanneer er een verhoogd risico op (bos)brand is, en dit geldt ook voor kaarsen. Het gebruik van kaarsen in een tent is bijzonder gevaarlijk.

Er is een eenvoudige oplossing voor het verlichtingsprobleem in het donker: ledlampen voor buiten. De batterij in deze lampen gaat meestal erg lang mee en de lichtsterkte kan meestal op verschillende niveaus worden ingesteld. Ze zijn ook licht en gemakkelijk te vervoeren, dus ze kunnen zonder problemen overal mee naartoe worden genomen.

Noodapparatuur

Noodapparatuur is een van de belangrijkste gadgets op reis. Vooral in afgelegen kampeergebieden is het belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Een goed uitgeruste noodkit bevat verband, een reddingsdeken, een zaklamp en een EHBO-kit. Een toeter of fluitje kan ook levensreddend zijn in een noodgeval om de aandacht op jezelf te vestigen.

Een noodsituatie kan zich op elk moment voordoen en het is niet ongewoon dat elke seconde telt. Natuurlijk moet je niet alleen de nooduitrusting zelf bij je hebben. Je moet ook weten hoe je het moet gebruiken en welke eerstehulpmaatregelen beschikbaar zijn. Als je twijfelt, kun je het beste je EHBO-cursus bijspijkeren voordat je gaat kamperen.

Campingstoelen en campingtafel

Een andere onmisbare gadget voor kamperen in de vrije natuur zijn opvouwbare meubels zoals campingstoelen en een campingtafel. Ze maken het leven buiten gemakkelijker. Je kunt koken en eten aan tafel en comfortabel bij elkaar zitten terwijl je een spelletje speelt. De meubels moeten zo licht en opvouwbaar mogelijk zijn.

Voor trektochten zijn er aluminium krukjes met drie poten die bijna niets wegen en aan de buitenkant van je rugzak kunnen worden bevestigd. Niet iedereen kan altijd op de grond zitten, dus dit meubilair is een essentieel onderdeel van de kampeeruitrusting, vooral voor mensen met rugproblemen.

Conclusie

Dankzij innovatieve gadgets kun je de nodige luxe meenemen op je avontuur in de natuur. Zonneladers zorgen voor een milieuvriendelijke energievoorziening, terwijl een campingfornuis koken snel en gemakkelijk maakt. Draagbare waterfilters garanderen schoon drinkwater en campingdouches bieden comfort, zelfs in de wildernis.

Geïsoleerde koelboxen houden voedsel vers, ledlampen voor buiten zorgen voor licht in het donker en noodapparatuur zorgt voor veiligheid in onverwachte situaties. Samen vormen deze gadgets de perfecte begeleiding voor een geslaagde kampeervakantie.

verrekijker-expert.nl
Logo
Shopping cart