Verrekijkers voor de jacht

Om de juiste keuze te maken op welk dier je je vizier richt, is het belangrijk om eerst de populatie of het dier zelf van dichtbij te observeren. Natuurlijk kun je er niet dicht bij in de buurt zijn, want dan rennen de dieren weg. Om ze toch goed te bekijken heb je een goede verrekijker nodig. Of je nou op zoek bent naar een lichtgewicht verrekijker, of specifiek naar een dakkant- of een porro-verrekijker op zoek bent. Hieronder hebben we onze favorieten weergegeven.

Lichtgewicht verrekijker

Wanneer je op jacht bent, wil je niet onnodig veel gewicht meenemen waarvan je hinder kunt ondervinden. Het is dan ook erg handig als je dan geen enorm grote en zware verrekijker om je nek hebt hangen. Je wilt dan eigenlijk een verrekijker die een grote lensdiameter heeft én een verrekijker die toch relatief compact en lichtgewicht is. Zonder nekpijn door de velden en het bos lopen is natuurlijk véél prettiger. Deze Vortex Diamondback 8x42 verrekijker is dan een goede keuze.

  1. Bekijk hier de Vortex Diamondback 8x42

Dakkant verrekijker

Op jacht wil je graag een compacte verrekijker. De meeste dakkant-verrekijkers zijn erg compact. Dit komt omdat de prisma’s binnenin de verrekijker op zo’n manier geplaatst zijn, dat bijna een lineaire straal van het licht mogelijk is. Hierdoor is hij bijvoorbeeld compacter dan een porro-verrekijker. De vormgeving van de Bresser Condor 8x56 biedt veel comfort. Deze dakkant-verrekijker is een heel goede verrekijker om tijdens de jacht te gebruiken.

  1. Bekijk hier de Bresser Condor 8x56

Porro verrekijker

Wil je graag veel diepte in je beeld zien? Dan is een porro-verrekijker ideaal voor jou. Bij een porro-verrekijker wordt het beeld getransporteerd via een knik. Hierdoor staan de prisma’s, het objectief en de oculair niet tegenover elkaar. Hierdoor is een porro-verrekijker vaak iets breder in vorm. De Bresser Jagd 8x56 is hier een perfect voorbeeld van. Hij is wat minder compact en wat zwaarder dan dakkant-verrekijkers, maar daar tegenover staat dat het beeld meer diepte biedt. Door het weinige diepteverlies zie je objecten bijna in 3D. Als het gewicht je minder uitmaakt, is deze porro-verrekijker een zeer goede keuze.

  1. Bekijk hier de Bresser Jagd 8x56